Ontwikkelingswerkboek

‘Dit ben ik: leer mij kennen’, een ontwikkelingswerkboek voor mensen met dementie. Professionals en naasten weten doorgaans weinig van wat er in mensen met dementie omgaat als het om hun zingeving gaat. Mensen met dementie zelf wordt weinig kans geboden hun zingeving voor zichzelf en hun omgeving te articuleren.

Lees meer

Workshop Zingevende intervisie

Recent onderzoek geeft concrete handvatten om zin bij mensen met dementie te herkennen en in de praktijk te ondersteunen. De Workshop zin-gevende intervisie is een handreiking aan het brede multidisciplinaire team. Je ervaart hoe waardevol het is om vanuit verschillende disciplines mensen met dementie te ondersteunen. Je ontwikkelt plannen voor zin-gevende zorg door theorie te verbinden met jouw eigen praktijkervaringen. Alternatieve route:

Lees meer

Cursus Zorgen voor Zin

Met de materialen 'Zorgen voor Zin bij mensen met dementie' kunnen ervaren zorgverleners zelf een cursus over zingeving geven. De cursus is voor zowel voor de mensen uit hun naaste omgeving als voor mensen met dementie zelf en bestaat uit drie modules van elk drie bijeenkomsten. De modules kunnen achter elkaar of als losse modules gevolgd worden: • Module 1 ‘Leren omgaan met dementie’

Lees meer
  •  
  • 1 of 2